SOMETHING TO WARM IT UP
Så er der opskrift på bloggen igen igen 🙂 Hey – synes I egentligt, at der skal være mere af det, eller færre? Kom gerne med feedback.
Men anyways. Min mor har introduceret mig (igen) for en lækker opskrift og denne gang en gulerod/kartoffel suppe.
Ingredienser:
– 400 g gulerødder, skrællet og skåret i skiver
– 600 g kartofler, skrællet og skåret i skiver
– 145 g rødløg
– 2 tsk. stødt ingefær eller gerne frisk ingefær
– 2 fed hakket eller presset hvidløg (jeg tilsætter gerne mere end 2 fed, da jeg eeelsker hvidløg ;))
– 1 frisk chili
– 1 spsk. olie
– 1 liter grøntsags bouillon
– Friske koriander (ikke en nødvendighed – kun til pynt)
– 1 lime
– groftsalt og peber
Fremgangsmåde:
Varm olien op i en stor gryde og svits hvidløg, chili og ingefær sammen.
Tilsæt herefter kartofler, gulerødder og rødløg og lad det hele stege i 5-6 minutter, til grøntsagerne har fået lidt farve.
Hæld derefter bouillonen over, læg låg på og lad suppe simre i ca. 45 min. til grøntsagerne er blevet helt møre. Blend suppen med en stavblender.
Smag til med salt, peber og lime og servér suppen pyntet med koriander og evt. lidt ekstra chili. Bonus – en lækker hjemmebagt grovbolle! 🙂
XOXO
Ingen kommentarer endnu